Česi proti Slovákom už aj s Plekancom a Tlustým

16.04.2012 Celý región

Praha 16. apríla (TASR) - Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik môže v dvoch súbojoch proti Slovensku (18. apríla v Prahe a 20. apríla v Bratislave) v rámci prípravy na MS počítať už aj s posilami zo zámoria Tomášom Plekancom a Jiřím Tlustým.

Útočník Montrealu Canadiens Plekanec pôvodne nemal nastúpiť v prvom zápase, no nakoniec sa rozhodol hrať. "Nastúpim, nie je prečo sa šetriť," uviedol pre idnes.cz center, ktorý by mal vytvoriť elitný útok s Petrom Tenkrátom a Tlustým.

Plekanec odohral v prebiehajúcom ročníku NHL 81 zápasov, v ktorých nazbieral 52 bodov (17+35). Tlustý strelil 17 gólov, pridal 19 asistencií a s 36 bodmi si v zámorí vytvoril nové osobné maximum. "Urobím všetko pre to, aby som si vybojoval miesto na majstrovstvách sveta," vyhlásil útočník Caroliny.

Čechov posilnia aj obranca Zdeněk Kutlák, nováčik Tomáš Vincour a skúsený Aleš Hemský, pričom Hadamczik stále sleduje aj dianie v play off NHL. "Z NHL ma zaujíma každý voľný hráč. Potom sú tu ešte štyria chalani, ktorí hrajú finále KHL. Rád tu privítam všetkých, teda Červenku, Klepiša, Kvapila i Škoulu. Pokiaľ ide o extraligové finále, tam by pripadal do úvahy Koukal, prípadne Píša," uviedol pre idnes.cz.

Pre šampionát však s najväčšou pravdepodobnosťou nemôže počítať s brankárom Winnipegu Ondřejom Pavelcom, ktorého klub neuvoľnil.
 

Vyberte región